Για ακόμα μια φορά στη ΣτΑ παρακολουθήσαμε το γνώριμο θέατρο του εκφυλισμού…

75η ΣτΑ ΟΕΕ: ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Για ακόμα μια φορά στη ΣτΑ παρακολουθήσαμε το γνώριμο θέατρο του εκφυλισμού…

Είναι καθαρό πλέον ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων που συνδιοικούν στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ) δεν ενδιαφέρονται να γίνει καμιά ουσιαστική διαδικασία, καμιά αντιπαράθεση. Προσπαθούν με Fast-truck διαδικασίες να τελειώνουν.

Το χρονικό του “προαναγγελθέντος θανάτου” ξεκίνησε με την εκδήλωση για το χρέος. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων πρίν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ΣτΑ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να υπονομεύεται η ίδια η διαδικασία της συνέλευσης.

Στη συνέχεια με ευθύνη της ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ και το σιγοντάρισμα ΔΗΚΙΟ-ΠΟΦΕΕ, εξελίχθηκε μια απαράδεκτη προσπάθεια μεταφοράς των εσωκομματικών προβλημάτων της ΠΔΣΟ (διασπάστηκε σε δύο ομάδες) στη ΣτΑ, με επίκεντρο το πια ομάδα θα κατοχυρώσει τον τίτλο της ΠΑΣΚΟ. Ιδιαίτερη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρνει το προεδρείο της συνέλευσης (προεδρεύων από ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ, Γεν.Γραμ. από ΠΟΦΕΕ) αφού προσπάθησαν να επιβάλλουν τη διενέργεια ψηφοφορίας στο σώμα για να εγκρίνει…τη συγκρότηση και τη “βάφτιση” της μιας ή της άλλης παράταξης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες και μεθοδεύσεις δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο και είναι απαράδεκτες, αφού αναγορεύουν το όργανο ενός κρατικού θεσμού ως κριτή για το πως θα συγκροτείται και πως θα ονομάζεται οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, με “δικαστές” τις αντίπαλες παρατάξεις.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο από θέσεις αρχών, κατάγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ξεκαθάρισε ότι τα εσωκομματικά ζητήματα δεν αφορούν τις υπόλοιπες δυνάμεις και δεν λύνονται στη ΣτΑ. Τόνισε ότι με ευθύνη του προεδρείου εξελίσσεται μια απαράδεκτη διαδικασία που ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κατάγγειλε αυτό το θέατρο και τη στάση του προεδρείου της ΣτΑ. Αποχώρησε μέχρις ότου ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία της ΣτΑ.

Τελικά η διαδικασία διακόπηκε…και περιμέναμε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσουν οι δυνάμεις της ΠΔΣΟ/ΠΣΚΟ να σταματήσουν την παρακώλυση της ΣτΑ….

Και αφού ξεκίνησε η διαδικασία… ακολούθησαν οι γνωστές εικόνες!!!

Στην αίθουσα είναι ζήτημα αν ήταν παρόντες 50-70 αντιπρόσωποι σε σύνολο 200. Οι αντιπρόσωποι ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ προτίμησαν τους διαδρόμους…

Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση δεν μπορεί να κρύψει την μεγάλη εικόνα:

Όλες μαζί οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ-ΣΥΝΑΡΟΕ ενέκριναν τον προγραμματισμό δράσης που κάνει το ΟΕΕ στυλοβάτη των μονοπωλιακών ομίλων και της αντιλαϊκής πολιτικής, μακρύ χέρι του αστικού κράτους και όλων των κυβερνήσεων.

Με την ίδια θέρμη ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν τον οικονομικό ισολογισμό, δηλαδή το χαράτσωμα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών, ενώ όλοι μαζί δήλωναν ότι θέλουν να το διευρύνουν και σε άλλους κλάδους…

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη ταύτιση ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ στα κρίσιμα ζητήματα: την απελευθέρωση της αγοράς, το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών, την στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ και της ηγεσίας του ΟΕΕ για το ποιός θα έχει την επιστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων και του χαρατσώματος των λογιστών-φοροτεχνών μέσω ΝΠΔΔ, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια: από κοινού η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ και ηγεσία ΟΕΕ ψηφίζουν τα πάντα στο ΟΕΕ, συνδιοικούν και έχουν στηρίξει όλα τα νομοθετήματα που βαραίνουν μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες. Από κοινού υπερασπίζονται την απελευθέρωση της αγοράς, την αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, την ισοπέδωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Από κοινού στηρίζουν τη φορομπηξία στο λαό και την ενίσχυση των μεγάλων εταιριών στον κλάδο.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση αντανακλά ανταγωνισμούς συμφερόντων για αυτό είναι και ξένη με τα συμφέροντα των μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών. Η αντιπαράθεση αυτή τροφοδοτείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες επιδιώκουν να προωθήσουν περαιτέρω την απελευθέρωση της αγοράς στις λογιστικές-φοροτεχνικές-ελεγκτικές υπηρεσίες και να έχουν ένα φορέα που θα στηρίζει ενεργά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτά τα πλαίσια, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΦΕΑΑ υπερθεματίζουν για την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ, ενώ από την άλλη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΕΕ δηλώνουν ότι τέτοιες προτάσεις “στερούνται σοβαρότητας”, συντασσόμενοι με την ηγεσία του ΟΕΕ!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι:

Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-κεφαλαιοκρατών των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο κατήγγειλε τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Ανέδειξε τον δρόμο που υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. Ανέδειξε τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις που γίνονται σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Υπεράσπισε τα δικαιώματα μισθωτών/αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε τον οικονομικό ισολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.

ΑΘΗΝΑ, 13/7/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *