… Να τι γίνεται στο Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ)!

               Τελικά «πριν αλέκτορα φωνήσαι…», στην Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ), ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) και ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ), από κοινού και σε πλήρη σύμπνοια, «μαγείρεψαν» και διαμόρφωσαν χθες Τρίτη 7/11, μετά την εκπνοή της προθεσμίας κατάθεσης των συνδυασμών 6/11, το τελικό ψηφοδέλτιο της ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ) σε 7 Περιφερειακά Τμήματα (ΠΤ) από τα 16.Η ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ), μετά το φιάσκο συγκρότησης και κατάθεσης, όχι ενός (1), αλλά δύο (2) και τριών (3) ψηφοδελτίων του δικού της συνδυασμού, που έφεραν την υπογραφή του ίδιου Γενικού Εκπροσώπου, μέλους του Προεδρείου του ΟΕΕ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, παραβιάζοντας το Θεσμικό Πλαίσιο, βρήκε πολύτιμη σανίδα σωτηρίας στη ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), η οποία πρόθυμα την «έσωσε» από τον πλήρη εξευτελισμό και τον αποκλεισμό της από τις εκλογές των μισών σχεδόν ΠΤ!

               Παραβιάζοντας το θεσμικό πλαίσιο, ο Πρόεδρος δεν έδωσε, όπως υποχρεωνόταν να κάνει, σε όλα τα μέλη της ΚΔ το φάκελο με τις δηλώσεις κατάρτισης των συνδυασμών, τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων όλων των συνδυασμών και ειδικά των επίμαχων που κατέθεσε ο γενικός εκπρόσωπος της ΠΔΣΟ. Με παρέμβαση του Προέδρου(;), μέχρι και σήμερα 8/11, και παρά το έγγραφο αίτημα της εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ και μέλους της ΚΔ, δεν της έχουν αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΕΕ.

               Καθώς έχουν τη «φωλιά τους λερωμένη», στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΔ στις 7/11, που συγκάλεσαν για την ανακήρυξη των συνδυασμών, οι συνεργάτες ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ, προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις σοβαρές παρατυπίες τους, καταφεύγοντας στο γνώριμο έργο του αντικομουνισμού και της λασπολογίας. Μόνοι τους ενέκριναν την εκπρόθεσμη υποβολή των ψηφοδελτίων της ΠΔΣΟ, με τη συνδρομή φυσικά του συνεταίρου τους, της ΠΟΦΕΕ. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ βρήκαν πολύτιμο σύμμαχο στις δυνάμεις της ΝΔ για να βγουν από τη δύσκολη θέση.

               Είναι αδίστακτοι! Δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας του ΟΕΕ, το οποίο κατά τα άλλα επικαλούνται με μεγάλη ευκολία!

               Καταγγέλλουμε σε όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους κάθε απαράδεκτη πρακτική που σκοπό έχει να ελέγξει και να εγκλωβίσει συνειδήσεις, να κλέψει έδρες και τελικά να αλλοιώσει τους συσχετισμούς στα Περιφερειακά Τμήματα.

               Καλούμε τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτές τις ενέργειες των παρατάξεων που διοικούν στο ΟΕΕ.

               Στις 10 Δεκέμβρη καταδικάζουμε με την ψήφο μας, τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο ΟΕΕ, που είναι συνεταιράκια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και στην ιδεολογική, πολιτική και πρακτική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

               Ψηφίζουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, ενισχύοντας αποφασιστικά την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ!.

8/11/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *