Στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου 10 Δεκέμβρη

ψηφίζω Πανεπιστημονική γιατί:

           Γιατί θέλω με το πτυχίο μου να μπορώ να βρω δουλειά με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και η επιστημονική μου γνώση να επικαιροποιείται με ευθύνη του κράτους και όχι με χρυσοπληρωμένα «σεμινάρια». Γιατί δεν ανέχομαινα μην έχει αξία το πτυχίο μου και να χρειάζεται “να αποκτήσω προσόντα” περιμένοντας στις “ηλεκτρονικές ουρές” για μια θέση σε πρόγραμμα κατάρτισης & πιστοποίησης. 

           Γιατί δεν ανέχομαινα εργάζομαι χωρίς δικαιώματα, να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα μισθό που δεν μου φτάνει, να σκέφτομαι τι θα γίνει αν αρρωστήσω ή μείνω έγκυος.

           Γιατί δεν ανέχομαι να δουλεύω με προθεσμίες, πρόστιμα και ευθύνες που μουφόρτωσαν και δεν μου αναλογούν. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας πρέπει να βελτιώνει τη ζωή μου και όχι να μπαίνει θηλιά στο λαιμό μου.

           Γιατί δεν ανέχομαι να υποτάσσονται οι επιστημονικές μου γνώσεις και δυνατότητες στις ανάγκες της κερδοφορίας των λίγων, αντί να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού και του τόπου μας.

           Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε με τον πιο έντονο τρόπο ότι οι ζωές των πολλών θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

           Γιατί εξοργίστηκα με τις μεγάλες καταστροφές στον Έβρο, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στο Αρκαλοχώρι, με την ανυπαρξία έργων υποδομής για την αντιπλημμυρική – αντιπυρική – αντισεισμική προστασία του λαού. Γιατί αγανακτώμε το Οικονομικό Επιμελητήριο που πρωτοστατεί στα σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης για την  «ανασυγκρότηση» των πληγεισών περιοχών, με σκοπό το αυγάτισμα των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού.

  Γιατί είμαι γεμάτος(η) θυμό με όλους τους άλλους που συμφωνούν στο σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων μου και στην υποβάθμιση της ζωής μου.

ΜΟΝΟ η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ & ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ

ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΕΕ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

από τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΜΟΝΟΙ τους και  ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

12/10/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *