Η Πανεπιστημονική Οικονομολόγων αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη τον πρωτοπόρο σύντροφο – αγωνιστή Γιάννη Παυλίδη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Γιάννης Παυλίδης γεννήθηκε το 1938 στον Περισσό από γονείς πρόσφυγες από την Μπάρλα της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας του ήταν βιοπαλαιστής αυγουλάς ενώ η μητέρα του ασχολούνταν με το μεγάλωμα των παιδιών. Από μικρό παιδί ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του Μαρξισμού – Λενινισμού, μέσω ενός θείου του που πήγαινε στην οικογένεια τον Ριζοσπάστη, γεγονός που αποτυπώθηκε βαθιά στο μυαλό και στη συνείδησή του και καθόρισε τη δράση του όλα τα επόμενα χρόνια της ζωής του.

Το 1956 μετά από πρόσκληση ενός θείου του έφυγε μετανάστης για να δουλέψει και να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα και χωρίς να έχει καθόλου χρήματα. Ταυτόχρονα άρχισε να δουλεύει σε διάφορες δουλειές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, φαρμακαποθήκες κ.α. και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, αφού είχε πλέον μάθει και τη γλώσσα, για περίπου μία δεκαετία μέχρι και την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Έδωσε εξετάσεις και διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο υπηρέτησε από πολλά πόστα για πολλά χρόνια. Τη δεκαετία του 1980 ήταν μέλος των διεθνών αποστολών του υπουργείου και ειδικός απεσταλμένος της επιτροπής διεθνών συμβάσεων. Από τη δεκαετία του 1990 μετατέθηκε σε διάφορες ΔΟΥ της Αττικής με τελευταίο σταθμό αυτή της Νέας Ιωνίας, στις οποίες διακρίθηκε για την εξυπηρετικότητά του, την προθυμία του και την ακεραιότητά του.

Δεν έλειψε ποτέ, μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, από καμιά μικρή ή μεγάλη μάχη του KKE. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας, μέλος του ΔΣ του Ιωνικού Συνδέσμου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σπάρτης κ.α. ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Ο Γ. Παυλίδης για αρκετά χρόνια υπήρξε εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ. Διακρινόταν για το ενδιαφέρον και την αγωνία του για τους νέους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, για τη διάδοση της Μαρξιστικής Οικονομικής σκέψης στους οικονομολόγους και τη συσπείρωση τους.

Δυναμικός, αεικίνητος, με το χαρακτηριστικό χιούμορ του, συνέβαλε στη διεύρυνση του Κόμματος και της επιρροής του στους νέους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενος οικονομολόγους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στις κόρες του Ερατώ και Κατερίνα και στα εγγόνια του.

Η κηδεία θα γίνει στην Αγία Αναστασία Περισσού, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *