ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

15/6/2022
 
            Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τη λειτουργία και τους χειρισμούς της πλειοψηφίας της Κεντρικής Διοίκησης (ΚΔ) του ΟΕΕ.
Την Τρίτη 14.6.22 συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα την στάση του, σχετικά με τις πρόσφατες επαίσχυντες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γ. Τσακίρη.
Το Προεδρείο (ΔΗΚΙΟ-ΝΔ, ΠΔΣΟ-ΠΑΣΟΚ) της ΚΔ με τη συναίνεση των υπολοίπων δυνάμεων (ΠΟΕ-ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΦΕΕ, ΑΚΙΟΕ) και σε πλήρη άγνοια της Πανεπιστημονικής, αποφάσισε να καλέσει στη συνεδρίαση τον Υφυπουργό, προκειμένου να δώσει “εξηγήσεις” για την εξύβριση που είχε εξαπολύσει σε βάρος των λογιστών τις προηγούμενες ημέρες. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ζητήσαμε να μην παραστεί ο κ.Τσακίρης στην συνεδρίαση με το σκεπτικό ότι ο οποιοσδήποτε υπουργός, υφυπουργός κτλ δεν έχει κανένα ρόλο και κανένα λόγο στις συνεδριάσεις και στη διαμόρφωση των αποφάσεων των οργάνων του ΟΕΕ. Ζητήσαμε η πρότασή μας αυτή να μπει σε ψηφοφορία.
Το αίτημά μας προσπεράστηκε και δεν συζητήθηκε καν. Η Πανεπιστημονική αποχώρησε καταγγέλλοντας την απαράδεκτη διαδικασία που ακολούθησε η πλειοψηφία.
            Η κατάντια της πλειοψηφίας όμως δυστυχώς δεν σταματάει εδώ. Με ανακοίνωση του ΟΕΕ, που κυκλοφόρησε σήμερα 15.6.22, επιχειρείται η απόφαση της πλειοψηφίας που αναγνωρίζει ως “ουσιαστική” και “ειλικρινή” τη συγνώμη του Υφυπουργού να εμφανιστεί ως ομόφωνη απόφαση. Η απόφαση ούτε ομόφωνη ήταν, ούτε βέβαια μας βρίσκει σύμφωνους, για αυτό και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.
            Δεν αποδεχόμαστε τη “μεταμέλεια” του Υφυπουργού. Η αναδίπλωσή του καθρεφτίζει το φόβο απέναντι στο πολιτικό κόστος που έχει προκαλέσει η εξύβριση των συναδέλφων. Η πλειοψηφία του ΟΕΕ για ακόμη μια φορά γίνεται πλυντήριο για να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει τέτοιες δηλώσεις.
            Ανάλογη τακτική, ακολουθήθηκε και για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Το Προεδρείο (ΔΗΚΙΟ-ΝΔ, ΠΔΣΟ-ΠΑΣΟΚ) με τη συναίνεση των υπολοίπων δυνάμεων (ΠΟΕ-ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΦΕΕ, ΑΚΙΟΕ)συμφώνησαν σε σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης του νέου υπερμνημονίου που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια, θα μπουκώσει με χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, χρήμα δανεικό που θα ματώσουν για να το πληρώσουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν 9/6/22 χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση σε επιστημονική βάση για τις θέσεις και προτάσεις του ΟΕΕ. Ακόμη και η συζήτηση που έγινε μια μέρα πριν (8/6/22!!!), σε επίπεδο ΚΔ, έγινε μόνο ύστερα από την παρέμβαση της Πανεπιστημονικής, των δυνάμεων δηλαδή εκείνων στο ΟΕΕ που είναι στρατηγικά αντίθετες με το Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, επιλογή του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, και επομένως εχθρικό στα λαϊκά συμφέροντα!
            Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δώσουν την απάντηση που αναλογεί σε “Τσακίρηδες” και “δημοκρατικές διαδικασίες” τύπου ΟΕΕ, με την οργάνωσή τους και την πάλη τους μέσα από τα σωματεία τους. Όσο αποφασισμένοι είναι αυτοί στην υλοποίηση και στο ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο και περισσότερο να είναι και εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στο αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *