ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!!!

            14/6/2022

            Οι επαίσχυντες δηλώσεις του υφυπουργού κ. Τσακίρη που κάλεσε επιχειρηματίες να απολύσουν τους λογιστές τους επειδή δήθεν είναι άχρηστοι δεν μας εκπλήσσουν καθόλου. Όσο αυξάνεται η επίθεση στο εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, τόσο πιο συχνά θα συναντάμε “Τσακίρηδες” που θα κατηγορούν τους εργαζόμενους του ενός ή του άλλου κλάδου ως άχρηστους ή αχάριστους.

            Σε μια περίοδο που ο κλάδος των λογιστών σήκωσε το τεράστιο βάρος της ιδιωτικοποίησης της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου και τα έβγαλε πέρα με ατελείωτες οδηγίες, εγκυκλίους, ΠΝΠ, στην πλειοψηφία τους κακογραμμένες, συχνά αλληλοαναιρούμενες, και σήμερα σηκώνει το βάρος του στησίματος των mydata είναι τουλάχιστον εξοργιστικές τέτοιες δηλώσεις. Αρκεί όμως μια καταδίκη των δηλώσεων του εν λόγω υφυπουργού;

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα… Τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν στο ακέραιο τις πολιτικές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου που οδηγούν σε κάθε κλάδο στη συγκεντροποίηση του κύκλου εργασιών σε μεγάλες εταιρίες, όπως και στον λογιστικό κλάδο καταστρέφοντας τους μικρούς και δημιουργώντας μεγάλες ελεγκτικές-λογιστικές-συμβουλευτικές εταιρείες.

Στα σημαντικά προβλήματα του λαού μας, το μόνο που παπαγαλίζουν είναι η «ανάπτυξη» ως φάρμακο δια πάσαν νόσον, χωρίς να λένε ότι αυτού του είδους η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας χούφτας παράσιτων που πλουτίζουν εις βάρος της δουλειάς και του μόχθου εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ΟΕΕ συναινεί πλήρως ως σύμβουλος στο σχεδιασμό και πλέον και στη διαχείριση αυτής της πολιτικής.

            Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, την ημέρα που δεκάδες ενώσεις λογιστών σε όλη τη χώρα κινητοποιούνταν για τα mydata, το ΟΕΕ ξεκινούσε το show σε sequel για την παρουσίαση του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης. Το νέο αυτό υπερμνήμονιο θα μοιράσει πάνω από 30δισ. ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια στιγμή οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι με προγράμματα στήριξης επιπέδου μέχρι 2.000ευρώ για την τεχνολογική αναβάθμισή τους και οι εργαζόμενοι να αρκεστούν σε μισθούς πείνας! Δηλαδή από τη μια πλευρά ανοίγουν οι πόρτες με πολλά δισ ευρώ για τους μεγάλους ομίλους και από την άλλη ψίχουλα επιδομάτων για αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, άνεργους... Και από κοντά ανά περιόδους και ένας υπουργός να λέει “φταις, γιατί δεν τα έκανε καλά ο λογιστής σου για να χρηματοδοτηθείς!!!”

            Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ) και από κοντά και η ΠΟΕ που συμφωνεί στην ουσία και φωνάζει για τη διαδικασία.

            Άλλωστε, σε τι διαφέρουν οι κατευθύνσεις του ΟΕΕ για συνεχείς πιστοποιήσεις από αυτό που είπε ο υφυπουργός; Άραγε, δεν μας λένε ότι αν δεν μας πιστοποιήσει το ΟΕΕ με τις γελοίες διαδικασίες των σεμιναρίων, δεν είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της δουλειάς; Ότι δεν αρκούν ούτε πτυχία, ούτε τα χρόνια της δουλειάς; Το ΟΕΕ δε λέει ουσιαστικά ότι όποιος δεν παρακολουθήσει τα σεμινάρια δεν μπορεί να δουλέψει και άρα…….απολύεται; Τι σχέση αλήθεια μπορεί να έχει μια τέτοια διαδικασία, που είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των μεγάλων εταιρειών και του κράτους που τις εξυπηρετεί, με την αναγκαία κάθε φορά επικαιροποιημένη επιμόρφωση στη βάση των εξελίξεων του επιστημονικού μας κλάδου;

            Πού πουλάνε τώρα τη δήθεν αγωνιστικότητα και αγανάκτηση για τις δηλώσεις του υφυπουργού; Τα τελευταία δύο μόνο χρόνια θυμόμαστε άλλους τρείς πρωτοκλασάτους «άριστους» να κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Αυτούς, και την πολιτική τους στηρίζουν, με χέρια και με πόδια όλοι στη διοίκηση του ΟΕΕ. Τώρα νιώθουν απατημένοι;

            Η τακτική της διοίκησης του ΟΕΕ επιδιώκει να κοιτάζουμε το δάχτυλο και όχι το δάσος που δείχνει. Δεν αρκεί να ζητήσει συγγνώμη ο Τσακίρης και όλα καλά. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί «Μανωλιοί» που θα βάλουν το πουκάμισο αλλιώς και θα συνεχίσουν να μας ποδοπατάνε, όχι απλά με τις δηλώσεις τους, αλλά με την πολιτική τους.

            Δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Δε θα τους περάσει.

Ως ΔΠΚ-Ο καλούμε να καταδικαστεί από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση (και η σημερινή και οι προηγούμενες) γιατί στο σύνολό της είναι εχθρική προς αυτούς.

            Καλούμε τους εργαζόμενους στον λογιστικό κλάδο να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των σωματείων τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές να δυναμώσουν τις ενώσεις τους και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για μέτρα ελάφρυνσης από την εντατικοποίηση και την ακρίβεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *