ΨΉΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ 82η Σ.Τ.Α. ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ.


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την αποτρόπαια στρατιωτική εισβολή της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, ξεδιπλώνεται πάνω στο εύφλεκτο υλικό που τροφοδοτούσαν, χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς.
Είναι ακραίως υποκριτική η “καταδίκη” του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και υποθάλπουν την όξυνση στην περιοχή. Είναι αυτοί που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη (από τη Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία τη Λιβύη, το Σαχέλ κ.α.). Με την στήριξη και την ανοχή τους έγινε και συνεχίζεται για μισό αιώνα η απαράδεκτη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Τις δικές τους άγριες πολεμικές ενέργειες και τα δικά τους σαθρά επιχειρήματα που τις δικαιολογούν, αντιγράφει τώρα η Ρωσία.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία καταδεικνύουν, πως ο λαός της Ελλάδας και όλοι οι λαοί του κόσμου βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός νέου γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες διαστάσεις, που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Οι λαοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν ξανά το τίμημα της αντιπαράθεσης των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια, της Ρωσίας ή της Κίνας από την άλλη. Οι συνέπειες για τους λαούς είναι ήδη εδώ, με απώλειες ανθρώπινων ζωών, προσφυγιά, ένταση της εκμετάλλευσης, ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια.
Η απάντηση στον πόλεμο δεν είναι η στοίχιση πίσω από τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Τα ψέμματα τελείωσαν! Οι διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι δείχνουν τη σήψη ενός συστήματος που αργοπεθαίνει. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και ξεριζωμούς, αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους και να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική. Το μέλλον που έχει ανάγκη ο λαός πρέπει να το οικοδομήσει, να το επιβάλλει με τον αγώνα του ενάντια στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά είναι μεγάλες γιατί εμπλέκουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους για να υπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, σε όλα τα σημεία του κόσμου. Γιατί έχουν κάνει τη χώρα μας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και μαγνήτη πιθανών αντιποίνων. Είναι υπόλογη η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει την συμμετοχή και προαναγγέλλει ακόμα και αποστολή δυνάμεων σε χώρες που συνορεύουν με την Ρωσία. Είναι υπόλογος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως κυβέρνηση εγκαινίασε το “Στρατηγικό Διάλογο” με τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τις στρατιωτικές τους βάσεις στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία.
Λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε :
Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Όχι στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


12 Μαρτίου 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *