ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

Μια βδομάδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις, με δεκάδες άλλες υποχρεώσεις για τους λογιστές που είναι κυριολεκτικά στα κάγκελα, μας τρολάρουν κανονικά τα υπουργεία και οι αρμόδιοι παράγοντες. Ο υπουργός λέει ότι κάποιοι λογιστές του ζήτησαν 3, 5, 15 μέρες παράταση. Μας τρολάρει και το ΟΕΕ που ξαναανακάλυψε «ιστορική συμφωνία» και πακτωλό δισεκατομμυρίων που θα μπουν στα ταμεία της «Ελληνικής οικονομίας».

Και η ΠΟΦΕΕ μας ενημερώνει για την έναρξη προγραμμάτων σπουδών κάποιου college για μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική.

Ζούμε αλήθεια στον ίδιο κόσμο με όλους αυτούς;

Έχουμε πει πολλές φορές (και παρεξηγηθήκαμε από κάποιους) ότι δεν έχουμε όλοι ούτε τα ίδια προβλήματα, ούτε τα ίδια συμφέροντα. Άρα ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Στο δικό μας κόσμο έχουμε τα προβλήματα με τις πλατφόρμες, τις προθεσμίες, την αναδουλειά των πελατών μας, τις ερμηνευτικές που δεν ερμηνεύουν τίποτε, τις διαφορετικές ΑΠΔ για κάθε περίπτωση, τις ατέλειωτες ώρες μπροστά στους υπολογιστές για διάβασμα και καταχωρήσεις. Την αγωνία για το αν σωστά ερμηνεύουμε όσα οι «αρμόδιοι» δεν μπορούν να ερμηνεύσουν. Το άγχος να βρούμε λίγο χρόνο να δούμε την οικογένεια και τα παιδιά μας. Και φανταστείτε να μην είχαμε και το …..ψηφιακό κράτος.

Στο δικό τους κόσμο έχουν το πρόβλημα πως θα μοιράσουν την πίτα των δις που βγαίνουν από τη δουλειά των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, πως θα μπορέσουν, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτά λένε στους νόμους τους, αυτά επιβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Αυτοί οι δυο κόσμοι δεν συναντιούνται πουθενά. Ο πιο δυνατός μόνο μπορεί να επιβάλλει στον πιο αδύναμο τη θέλησή του. Τώρα πως γίνεται μια χούφτα αυτοί να επιβάλλουν σε έναν ολόκληρο λαό τη δική τους θέληση, είναι ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο καθένας από εμάς. Δε θα το γράψει καμιά ερμηνευτική πάντως.

Και επειδή δεν είναι η ώρα για βαθειά σκέψη και κουβέντα, πρέπει εμείς οι πολλοί να επιβάλλουμε στους λίγους τα λίγα αυτονόητα για τις μέρες που ζούμε:

  • παράταση τώρα των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/9 για να μπορέσουμε λίγες μέρες κι εμείς να κάνουμε διακοπές.
  • την μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/09/2020 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για την τρέχουσα χρήση και αφορολόγητο 12.000 € για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε και μετά το καλοκαίρι.

Για να πετύχουμε όμως έστω αυτά τα αυτονόητα σήμερα, πρέπει να το αποφασίσουμε εμείς για όλους μας. Να αποφασίσουν σήμερα κιόλας οι Σύλλογοι δράσεις να πιεστούν όσοι απλά μας τρολάρουν. Αλλιώς ……..

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

21/7/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *