ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου στις 2 και 3 Ιούλη.

Τους συναδέλφους από την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα, την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη τη Ζάκυνθο και αλλού.

Τους εκατοντάδες συναδέλφους στην Αθήνα που συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και πορεύτηκαν μαχητικά στο Υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσουν στους αρμόδιους τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όπου μας υποδέχτηκαν μόνο τα ….ΜΑΤ.

Προφανώς στα Υπουργεία ενδιαφέρονται μόνο να διεκπεραιώνουμε μόνο ότι τραγέλαφους αυτοί αποφασίζουν για να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να τους απασχολεί πόσες ώρες δουλεύουμε, αν πληρωνόμαστε, αν φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, αν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Έλαμψαν με την απουσία τους και η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ και το προεδρείο της ΕΦΕΕΑ, παρά την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ. Υπολογίζουν το «καλό κλίμα συνεννόησης» με τους «συνεργάτες» τους στα Υπουργεία περισσότερο από τους συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι δεν αξίζουν τέτοιες ηγεσίες στον πολύπαθο κλάδο μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τίποτε δεν τελείωσε με αυτές τις κινητοποιήσεις. Δείξαμε τη δύναμη που έχουμε, όταν μετά από τη δική μας πίεση, μπορέσαμε να επιβάλλουμε στους «συνεργάτες» των Υπουργείων να εξαγγείλουν την αποχή από τις ψηφιακές υποβολές. Έστω κι αν αυτοί το έκαναν μόνο γιατί δεν μπορούσαν αλλιώς. Οι λογιστές από όλη την Ελλάδα, οι Ενώσεις που πήραν πρωτοβουλίες, είναι ανάγκη να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας. Αφορά την ίδια μας τη ζωή. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε στα χέρια κάποιων που στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σε βάρος των μικρομεσαίων λογιστικών γραφείων, που άλλα λένε σε εμάς και άλλα στους «συνεργάτες» τους. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΕ στην ΚΔ του ΟΕΕ δεν είπε λέξη για το αίτημα της Πανεπιστημονικής να πάρει θέση συμπαράστασης το ΟΕΕ στις κινητοποιήσεις των λογιστών. Πρέπει να τους ξεπεράσουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε λίγο καιρό θα αλλάξουν πολλά στο επάγγελμα. Καλούμε όλους τους λογιστές να οργανωθούν στις ενώσεις και να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να αποτελέσουν επιτέλους παρελθόν οι «συνεργάτες» των υπουργείων, να βγουν στο προσκήνιο οι ίδιοι οι λογιστές και οι ανάγκες τους.

Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας, να κερδίσουμε τα αυτονόητα που διεκδικούμε, έτσι όπως έχουν καταγραφεί από τις χιλιάδες των συναδέλφων. Και να μη σταματήσουμε μέχρι να το καταφέρουμε.

Όλοι σε ετοιμότητα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών θα στηρίξει πρωτοβουλίες συναδέλφων και συλλόγων παντού.

Η συλλογική μας δράση θα έχει αποτελέσματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

04/07/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *