ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών διεκδίκησε τα αιτήματα του κλάδου

Από τη σημερινή κινητοποίηση των Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών διεκδίκησε τα δικαιώματα του κλάδου. 

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και ακολούθως έγινε πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

 Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο στήριξης της απόφασης της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής για αποχή και για συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα επίσης σε ΔΟΥ, δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ).

Στη διάρκειά της την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα διάβασε ο Παύλος Αποστόλου, μέλος του ΔΣ της ΕΦΕΕΑ, ενώ χαιρέτισε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της ΠΟΛ.

«Ο τεράστιος όγκος που μας φορτώνουν, οδηγεί αντικειμενικά στην επικράτηση μόνο όσων θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων σε υποδομές και μισθωτή εργασία. Η συντριπτική πλειοψηφία θα οδηγηθεί στην έξοδο από το επάγγελμα, όπως έγινε και σε μια σειρά άλλους κλάδους αυτοαπασχολούμενων», αναφέρει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Κατήγγειλαν την άρνηση και των δύο υπουργείων για συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, ενώ η Επιτροπή Αγώνα δήλωσε ότι θα εντείνει την πίεσή της προς τις Ενώσεις και την Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΦΕΕ) προκειμένου να πάρουν αποφάσεις και να προχωρήσουν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Διεκδικούν:

– Την άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές.

– Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30/9/2020.

– Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/9 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης των λογιστών.

– Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μάρτη, Απρίλη, Μάη.

– Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο «ΕΡΓΑΝΗ».

– Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάη.

– Απαλλαγή των α/α λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

– Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, κατ’ αρχάς για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *