ΤΟ ΟΕΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ-ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ

Οι απανωτές αντιλαϊκές ΠΝΠ που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και η εφαρμογή τους, έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες. Όχι μόνο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες απλήρωτες για να εφαρμοστούν. Δικαιολογημένα αντιδρούν και κινητοποιούνται!

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς τους λογιστές και λογίστριες που αγκάλιασαν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση των επιτροπών αγώνα οικονομολόγων, δικηγόρων, μηχανικών έξω από το υπουργείο εργασίας στις 17/6/20, με βασικό ζήτημα εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να μην πληρώσουμε ξανά την καπιταλιστική κρίση που έχει ήδη ξεκινήσει.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στην αποχή της 18/6/20 μετά από κάλεσμα των σωματείων τους, ιδιαίτερα τις μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο κ.α.

Δίνουμε συνέχεια! Παλεύουμε και απαιτούμε συνολικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους λογιστές, την κατάργηση των κυβερνητικών ΠΝΠ.

Τώρα να απαιτήσουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπή ζωή.

Καμιά θεσμοθέτηση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Τώρα να παρθούν μέτρα φορολογικής και ασφαλιστικής ελάφρυνσης στους αυτοαπαχολούμενους χωρίς απώλειες στο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Τώρα να δοθεί η ειδική αποζημίωση των 800€.

Τώρα να δοθούν ουσιαστικές παρατάσεις για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις σε ΑΑΔΕ και ΕΡΓΑΝΗ.

Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την πλειοψηφία του ΟΕΕ εμπαίζουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές με την παράταση που ανακοίνωσαν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ένα μήνα, αφού φόρτωσαν τους λογιστές με δεκάδες υποχρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια,αλλά και πρόσφατα με αφορμή τον κορονοϊό με τον ορυμαγδό των ΠΝΠ που θα τους αναγκάσουν να περάσουν μερόνυχτα δουλεύοντας είτε από τα γραφεία τους είτε από τα σπίτια.

Οι ίδιοι πρέπει να μελετήσουν, να κατανοήσουν, να υλοποιήσουν και μάλιστα εντός ασφυκτικών προθεσμιών, την ώρα που αντιμετωπίζουν τη συνεχή πίεση και εξοβελισμό από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου.Δουλειά χωρίς τελειωμό, δουλειά που σε μεγάλο βαθμό μένει απλήρωτη. Είναι αυτοί που υλοποιούν τις αλλεπάλληλες νομοθετικές προσαρμογές. Προσαρμογές που όπως φάνηκε και από την προηγούμενη κρίση γίνονται με γρήγορους ρυθμούς την περίοδο ξεσπάσματος της κρίσης. Και αυτή η κατάσταση συνδυάζεται με την κατάσταση φορολογικής και ασφαλιστικής αφαίμαξης, διαμορφώνοντας ασφυκτικές συνθήκες για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Από την άλλη πλευρά όμως δεν ισχύει το ίδιο για τις μεγάλες εταιρείες. Αυτές έχουν τα επιτελεία, την υποδομή για να ανταποκριθούν.

Όμως, αυτά τα ζητήματα δεν είναι καινούρια ειδικά για τους λογιστές. Με την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, της ψηφιακής υπογραφής και την ψηφιοποίηση κρατικών υπηρεσιών, τα ηλεκτρονικά βιβλία, που κινούνται στα πλαίσια της δημιουργίας του λεγόμενου ψηφιακού κράτους, μετακύλησαν πολλές ευθύνες του κράτους και υπηρεσίες στις πλάτες των λογιστών.Τελικά η εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών συστημάτων και νέας τεχνολογίας γίνεται βραχνάς στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής ζούγκλας, αντί να γίνεται εργαλείο για καλύτερη ζωή, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Πάνω από μια δεκαετία προειδοποιούσαμεότι αυτές οι αλλαγές θα επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγοράς, με αποφασιστικό πλήγμα στους αυτοαπασχολούμενους και στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και υποβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών στην κατεύθυνση δημιουργίας φτηνών, ευέλικτων εργαζομένων χωρίς ουσιαστικά και συγκροτημένα δικαιώματα και χωρίς ουσιαστική επιστημονική γνώση.

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται στο ΟΕΕ πλην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, αλλά και η πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ πανηγύριζαν γιατί δήθεν θα αυξάνονταν οι δουλειές μας. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις από την άλλη πλευρά των ταξικών δυνάμεων του κλάδου και της επιτροπής αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, προτάσσοντας πάντα πλαίσιο και διεκδικήσεις προς όφελος των εργαζομένων και α/α του κλάδου.

Σε αυτή τη φάση, και υπό το βάρος της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων εξαιτίας των εξοντωτικών ρυθμών δουλειάς, η ηγεσία του ΟΕΕ μαζί με κάποια Περιφερειακά Τμήματα προσπάθησαν να καναλιζάρουν τις αντιδράσεις των λογιστών-φοροτεχών. Η ηγεσία του ΟΕΕ σε συνεννόηση με την κυβέρνηση φτιάχνει επιτροπές και από κοντά ορισμένα περιφερειακά τμήματα με προέδρους προερχόμενους από την ΠΔΣΟ το πάνε παραπέρα, απαιτώντας μέτρα, που τελικά μόνο τις μεγάλες εταιρίες εξυπηρετούν. Στις πραγματικότητα η παρέμβασή τους έχει στόχο να συμβάλουν στην ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδιασμών, κάνοντας συνένοχους τους λογιστές. Η ηγεσία του ΟΕΕ, ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ είναι συνένοχοι για την κατάσταση που βιώνουμε. Έχουν στηρίξει και έχουν συμβάλει στην προώθηση όλων των αντιλαϊκών νόμων που σήμερα ζούμε τις αρνητικές συνέπειες. Νόμοι που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις , ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει συναντήσεις μαζί τους. Προβάλλουν ως δήθεν παρέμβαση προς όφελος γενικώς και αορίστως των λογιστών τις συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών αντίστοιχα. Κάνουν έκκληση στο ΟΕΕ να παρέμβει υπεράνω όλων. Καταλαβαίνουν τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων του κλάδου, τη φοβούνται και γι’ αυτό προσπαθούν να τη διοχετεύσουν σε ανώδυνα κανάλια για την κυβέρνηση και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου είναι η κοινή πάλη απέναντι στην κοινή αιτία των προβλημάτων τους που δεν είναι άλλη από τους επιχειρηματικούς ομίλους και η πολιτική που τους εξυπηρετεί. Να απομονώσουν την ηγεσία του ΟΕΕ, να μην τους έχουν καμία εμπιστοσύνη, γιατί στρέφεται ενάντια στα συμφέροντας και στοιχίζεται με την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και αυτό δυστυχώς γίνεται ακόμα πιο εμφανές που σε συνθήκες πανδημίας προτεραιότητα για την κυβέρνηση και την ΕΕ δεν έχει η ανθρώπινη ζωή και υγεία, αλλά η διαφύλαξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *