ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ μετά το συστηματικό εμπαιγμό και άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τους αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους στους δικαιούχους για το επίδομα των 800€ και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές-λογιστικές εταιρίες, κάλεσε την ΚΔ του ΟΕΕ να τοποθετηθεί για αυτά τα ζητήματα.

Κατέθεσε προς τη ΚΔ το παρακάτω αίτημα-κάλεσμα:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΔ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Ζητάμε την τοποθέτηση της ΚΔ του ΟΕΕ (έστω διά περιφοράς) για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο των οικονομικών – λογιστικών υπηρεσιών, αλλά και ειδικότερα για το ζήτημα του εμπαιγμού της κυβέρνησης στους αυτοαπασχολούμενους (πολλοί από τους οποίους στην πραγματικότητα έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας) επιστήμονες με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των 600€. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της ΠΟΛ, η οποία επισυνάπτεται.

Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», αλλά και αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι λογιστές που αυτή τη περίοδο έχουν υποστεί καθολική μείωση της οικονομικής τους δραστηριότητας. Με πολλά μαγαζιά να είναι κλειστά με αποτέλεσμα να έχουν μηδενικό εισόδημα, αρκετοί συνάδελφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται αβέβαιο. Η κυβέρνηση αντί να προστατέψει αυτή την κατηγορία εργαζομένων που έχει πραγματική ανάγκη και να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους δίνει «επίδομα κατάρτισης» 600 ευρώ! Ούτε καν δηλαδή το ούτως ή άλλως ελάχιστο ποσό των 800 ευρώ της αποζημίωσης που προβλέπει για άλλες κατηγορίες εργαζομένων από τον πρώτο μήνα, ενώ παράλληλα αποτελεί πρόκληση η χρηματοδότηση των διαφόρων ΚΕΚ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Παράλληλα δεν ικανοποιεί μια σειρά από αιτήματα ουσιαστικής ανακούφισης, όπως αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η απαλλαγή από τις ατομικές εισφορές ασφάλισης για το επόμενο τετράμηνο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μόλις μέρες μετά την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ από την κυβέρνηση, πολλοί οικονομολόγοι, μέλη του ΟΕΕ, έλαβαν διαφήμιση στα προσωπικά email από συγκεκριμένα ΚΕΚ για την υλοποίηση προγράμματος τηλεκατάρτισης!

Και τα παραπάνω σε ένα περιβάλλον που βάσει των ΠΝΠ είναι πλέον ασφυκτικό, αφού καθημερινά υπάρχουν εξαναγκασμοί παραιτήσεων, τηλεργασία χωρίς καμία στήριξη στους εργαζόμενους, εκβιασμοί, απειλές και πλήρης εργοδοτική αυθαιρεσία στους μισθούς, στα ωράρια, στις άδειες.

8/4/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *