ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Πραγματικά, ακόμα και η πολύ πλούσια Ελληνική γλώσσα, είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει το κομφούζιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τα μέτρα των τελευταίων ημερών. Οι λογιστές, για ακόμα μια φορά, στα όρια του εγκεφαλικού.

Ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται και τα μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι πλατφόρμες πάνε κι έρχονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στην ΑΔΔΕ και τούμπαλιν. Ανοίγουν μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των μέτρων, αλλά παίρνουν ως ημερομηνία αναστολής την υποβολή της δήλωσης και η βδομάδα (τουλάχιστον) της αναμονής μένει στον αέρα.

Μισθωτοί και επαγγελματίες ψάχνονται να βρουν σε ποιο μέτρο εντάσσονται και σε ποια πλατφόρμα θα κάνουν την αίτηση. Θα πάρουν το voucher ή την αποζημίωση ειδικού σκοπού;

Κάθε λίγο μας ανακοινώνουν ότι….αναμένονται σχετικές εγκύκλιοι, ενώ οι ημερομηνίες λήγουν.

Και η ΠΟΦΕΕ έχει ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!

Λειτουργεί σαν Γραφείο Τύπου των υπουργείων. Η λέξη ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τους είναι άγνωστη. Μέχρι 7/4 οι επιταγές, μέχρι 10/4 οι αναστολές, μέχρι 10/4 η αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου θα δηλώσεις και τα έσοδα του τριμήνου που, σε κανονικές συνθήκες, είναι μέχρι 30/4. Τώρα με την καραντίνα, προφανώς μπορείς και 20 μέρες νωρίτερα. Τρέχουν μισθοδοσίες, έρχονται Δώρα Πάσχα.

Κι αυτοί έχουν ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Τι άλλο χρειάζεται για να βγάλουν οι λογιστές-φοροτέχνες συμπεράσματα για την εκπροσώπηση του κλάδου;

Δεν θέλουμε άλλη μια φορά να αναδείξουμε τα αιτήματα που είναι άμεσα και ρεαλιστικά. Τα έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει εδώ και μέρες, καταγγέλλοντας τη στάση της ΠΟΦΕΕ και του ΟΕΕ.

Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε σήμερα, είναι η ανάγκη ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ενταχθούν στα σωματεία τους και να δυναμώσουν τη φωνή τους απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Να προσπαθήσουν να αλλάξουν τους συσχετισμούς, γιατί τα προβλήματα δε θα τελειώσουν με το τέλος αυτής της κρίσης. Η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας θα συνεχιστεί, γιατί θα συνεχιστεί η πολιτική που ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις, στηριγμένη στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων.

Η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ θα συνεχίσει τις βόλτες στα υπουργεία, όπως πάντα, περιμένοντας την ελεημοσύνη των συνομιλητών της και καμιά παρατασούλα.

Εμείς μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

6/4/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *