Χωρίς όρια η απάτη της κυβέρνησης σε βάρος μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολογων!

Οι εξαγγελίες των Υπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών για τους κλάδους με επιστήμονες, φανερώνουν ότι και αυτήν τη νέα κρίση, θα κληθούν ξανά να την πληρώσουν ακριβά οι μισθωτοί και με χαμηλό εισόδημα αυταπασχολούμενοι. Αποδεικνύουν στον πλεόν δύσπιστο ότι κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου έχει ένα κύριο καθήκον: τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις επέκτασης της «στήριξης» των αυτοαπασχολούμενων που δέχονται τις συνέπειες της πανδημίας, αποδείχτηκε ότι δεν περιλαμβάνουν επι του πρακτέου τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Χιλίαδες μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι, ιδιαιτερα λογιστές-φοροτέχνες, όπως και δικηγόροι, μηχανικοί κ.λπ., εξαιρούνται από τη λήψη της «αποζημίωσης» των 800 € και αντί αυτής τους χορηγούνται ως «χάντρες για τους ιθαγενείς» κάποια «ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα»!!!! Στην πραγματικότητα αυτά τα «επιδοτούμενα προγράμματα» σχεδιάζονται για να αποτελέσουν έναν ακόμα μηχανισμό έμμεσης κρατικής στήριξης των εργοδοτών για τους μισθούς των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».

Οι άμεσες και πιεστικές μεγάλες ανάγκες δεν καλύπτονται με την «κατανάλωση σεμιναρίων». Τα σεμινάρια δε φέρνουν φαγητό στο τραπέζι, δεν πληρώνουν ενοίκια, λογαριασμούς και οικογενειακά έξοδα, δεν καλύπτουν χρέη που συσσώρευσε κάθε λαϊκή οικογένεια κατά την περίοδο της κρίσης.

Η χορήγηση των 800€ για τους μισθωτούς προϋποθέτει αναστολή σύμβασης εργασίας, αφήνοντας επι του πρακτέου απέξω «μπλοκάκηδες» και «συνεργάτες», ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Αλλά ακόμα κι η χορηγία σε όλους των 800 €, είναι σαν να δίνεις «ασπιρίνη για τον κορωνοϊό», μπροστά στη «μαύρη τρύπα», στο σημερινό μηδενικό εισόδημα. Σην ίδια ώρα επιδοτούνται πλουσιοπάροχα οι εργοδότες με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.

Για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» ούτε κουβέντα! Βρίσκονται στο «έλεος του αφεντικού», δεν τους περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη στήριξης από τα «έκτακτα μέτρα». Σε πολλά γραφεία, οι εργαζόμενοι που βαφτίζονται «συνεργάτες» ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας και είναι σαν να μην υπάρχουν για το αστικό κράτος και την εργοδοσία. Γι΄αυτούς δεν ισχύει καμιά «προστασία» από: τις απολύσεις, τις άνευ αποδοχών άδειες, τις διαθεσιμότητες, την εκ περιτροπής εργασία, την τροποποίηση ωραρίων, οποιασδήποτε μορφής εργοδοτική αυθαιρεσία, την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

Και όμως, για αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης που ανοίγουν το δρόμο και για απολύσεις-μείωσεις σε μισθούς-κατάργηση δικαιωμάτων, η ηγεσία του ΟΕΕ (παρατάξεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και ΠΟΦΕΕ) πανηγυρίζουν, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΕΕ (Προοδ. Οικ.) περιορίστηκε αρχικά να ζητά να ενταχθούν γενικά και οι λογιστές-φοροτέχνες στους «πληττόμενους κλάδους» για να «ευεργετηθούν» από την κυβέρνηση. Όμως, στους ίδιους ΚΑΔ εντάσσονται και αυτοαπασχολούμενοι και μεγάλες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, εξαιρούνται του μέτρου στήριξης με τα 800€ οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Η ηγεσία του ΟΕΕ, παρατάξεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ηγεσία της ΠΟΦΕΕ σε πνευμα «εθνικής ομοψυχίας», έχουν κάνει σημαία τα αιτήματα για «ρευστότητα» στην καπιταλιστική οικονομία, δηλαδή περισσότερο χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους. Χαρακτηριστική ήταν και η τελευταία δήλωση του Προέδρου του ΟΕΕ για την «αναγκαιότητα» έκδοσης κοινού ευρωομόλογου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Με λίγα λόγια διεκδικεί περισσότερο φθηνό δανεισμό για λογαριασμό των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, που αύριο θα καλεστεί να πληρώσει ο λαός με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτήν την κατευθυνση συντάσσεται η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *