ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 8:00-18:00 ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ-ΠΑΛΕΨΕ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Απευθυνόμαστε:

-Σε εσένα που δουλεύεις απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα μισθό που ξεκινάει από τα 500-600€.

-Σε εσένα που είσαι αυτοαπασχολούμενος και ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση ή διακοπές

-Σε εσένα λογιστή-φοροτέχνη που σε χρησιμοποιεί το κράτος σαν «κλητήρα» της φορομπηξίας.

-Σε εσένα που πήρες πρόσφατα το πτυχίο σου, που κάνεις μεταπτυχιακό και διδακτορική διατριβή, αλλά ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα έχεις να διαλέξεις μεταξύ ανεργίας ή επαγγελματικής διεξόδου στο εξωτερικό, αν δεν έχεις ήδη φύγει.

-Σε εσένα που εργάζεσαι ως Δημόσιος Υπάλληλος και σου έκοψαν το 40% του μισθού σου.

-Σε εσένα που είσαι συνταξιούχους και μετά από δεκαετίες θυσιών και εργασίας, σου έκοψαν απανωτά τη σύνταξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μεγαλομέτοχοι-διευθυντικά στελέχη στις εταιρίες που δουλεύουμε μας λένε ότι οι επενδύσεις θα φέρουν ευημερία σε όλους, εργασία και καλύτερους μισθούς. Τα ίδια ακούγαμε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το μανδύα της «δίκαιης ανάπτυξης».

Ποια είναι η αλήθεια; Η ανάπτυξη τους σημαίνει κέρδη για τους λίγους και τσακισμένα δικαιώματα και ψίχουλα για τους πολλούς. Ας δούμε τον κλάδο του τουρισμού και τις ελεγκτικές εταιρείες που επηρεάστηκαν λιγότερο από την οικονομική κρίση και μπήκαν πιο γρήγορα σε φάση ανάκαμψης. Κερδοφορία σε ανοδική πορεία και μισθοί-δικαιώματα σε καθοδική.

Ο αντίπαλος έχει ονοματεπώνυμο: είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις διαχρονικά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Αυτόν τον αντίπαλο υπηρετεί ο πολύχρωμος θίασος των παρατάξεων στο ΟΕΕ.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων (ΔΗΚΙΟ/ΠΔΣΟ/ΠΟΦΕ-Ε/«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»/«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»/ΑΚΙΟΕ κ.α.) έβαλε πλάτη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το φορολογικό, για το ασφαλιστικό, για τα πτυχία κ.α.

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο), του ψηφοδελτίου που συμμετέχουν πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος και στηρίζει το ΚΚΕ, κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αντιλαϊκά σχέδια! Απαίτησαν ΣΣΕ, σταθερή δουλεία με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, δημόσια καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αφορολόγητο για τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς, να πληρώσει το κεφάλαιο!

Πολλοί μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι ίσως αναρωτηθούν τι νόημα έχει να ψηφίσουν, τι κάνει το ΟΕΕ για αυτούς. Κάνει πολλά και εχθρικά στα συμφέροντά μας. Παρεμβαίνει στη ζωή μας υποστηρίζοντας αντιλαϊκά μέτρα, συμβάλλοντας στην αποψίλωση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η μη βελτίωση του συσχετισμού στο ΟΕΕ, η ενισχυμένη παρουσία των παρατάξεων ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΚΙΝΑΛ και συντεχνιακών δυνάμεων, αφήνει το πεδίο ελεύθερο ώστε να συνεχίζει το αντιλαϊκό του «έργο» ανεμπόδιστα.

Είναι απατηλές οι φωνές για τη δυνατότητα διαχείρισης του ΟΕΕ προς όφελος της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, ενός ΟΕΕ δήθεν για όλους τους οικονομολόγους, «χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης επιστημονικής και επαγγελματικής έκφρασης», «για την ανάδειξη της επιστημονικής υπόστασης του ΟΕΕ προς προοδευτική κατεύθυνση». Τέτοιες απόψεις, στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους υποτάξουν σε ένα κρατικό θεσμό, όπως το ΟΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Σε ένα φορέα που συνυπάρχουν διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι ομίλων, μεγαλοεπιχειρηματίες και κρατικά στελέχη με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, ανέργους. Τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολλών, είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων εταιριών και των ομίλων.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Οι δυνάμεις της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Έδωσαν και δίνουν αταλάντευτα, μέσα και έξω απ ́το ΟΕΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ΕΕ. Πρωταγωνιστούν στην πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενάντια στη φορολεηλασία, το νόμο Κατρούγκαλου και την αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στην πολιτική για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Διεκδικούμε δημοσιά καθολική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία, δωρεάν παιδεία και υψηλού επιπέδου σπουδές. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), η βελτίωση του συσχετισμού υπέρ των ταξικών δυνάμεων, θα μας επιτρέψει να αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις , μέσα και κυρίως έξω απ’ το ΟΕΕ, στο δρόμο με τα ταξικά σωματεία, την αστική πολιτική, την πολιτική που έχουν ανάγκη οι μεγάλοι όμιλοι, την πολιτική που το ΟΕΕ συνδιαμόρφωσε και συνδιαμορφώνει με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο) είναι ένας ακόμα σταθμός στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στην ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *