Ανακοίνωση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο) για την εκδήλωση του ΟΕΕ σχετικά με τις «θέσεις του» για τον κρατικό προϋπολογισμό 2020

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κ. Κόλλιας, έχοντας τουλάχιστον την ανοχή του Προεδρείου (ΔΗΚΙΟ – ΔΠΣΟ – ΠΟΦΕΕ), λειτούργησε ακόμη μία φορά ως εκπρόσωπος της ΝΔ. Παραμερίζοντας την ΚΔ, όχι μόνο τοποθετήθηκε υπέρ του σχεδίου κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης, αλλά διοργάνωσε και σχετική συζήτηση επαυτού ως ΟΕΕ. Εξέδωσε μάλιστα και σχετικό έντυπο με θέμα «Οι θέσεις του ΟΕΕ», θέσεις που ουδέποτε τέθηκαν προς συζήτηση και αντιπαράθεση σε συνεδρίαση της ΚΔ.

Παραβιάζοντας, λοιπόν, τύπο και ουσία, ο Πρόεδρος και η παράταξη της ΔΗΚΙΟ, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που τηρούν σιγήν ιχθύος-πλην της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ-επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την ευθύνη τους απέναντι στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε είδους αντιλαϊκών μέτρων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, σε χρόνο δηλαδή σχεδόν απαγορευτικό για τους εργαζόμενους οικονομολόγους, αποδείχθηκε ένα πανηγύρι «παραγοντισμού» και υπόκλισης στην «αυθεντία» της κυβέρνησης της ΝΔ και της οικονομικής της πολιτικής.

«Επώνυμοι» καθηγητές ΑΕΙ, που κρύβονται πίσω από την τάχα προσωπική και «ανεξάρτητη» επιστημονική τους άποψη, αξιοποιήθηκαν προκειμένου να στηριχθεί και να αναπαραχθεί σε πολλές εκδοχές το αφήγημα της ΝΔ περί επιστροφής στην κανονικότητα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περί δίκαιων, βιώσιμων, κοινωνικών, και καινοτόμων στοιχείων του νέου προϋπολογισμού.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) προειδοποίησε έγκαιρα για τον αντιλαϊκό, κοινωνικά άδικο και φοροεισπρακτικό νέο προϋπολογισμό και για τα «δώρα» που φέρει για το μεγάλο κεφάλαιο. Κάλεσε τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Στις εκλογές στις 15 Δεκεμβρίου, δίνουμε αγωνιστικό παρόν για τα δικαιώματά μας, στο Ζάππειο. Ψηφίζουμε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ–Ο), μαυρίζουμε τις παρατάξεις–χειροκροτητές της πολιτικής που εγγυούνται την επιδείνωση της ζωής μας.

4/12/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *