ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΖΑΠΠΕΙΟ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ). Πολλοί συνάδελφοι οικονομολόγοι ίσως αναρωτηθούν τι νόημα έχει να ψηφίσουν, τι κάνει το ΟΕΕ για αυτούς. Κι όμως, κάνει πολλά και εχθρικά στα συμφέροντά μας. Παρεμβαίνει στη ζωή μας υποστηρίζοντας αντιλαϊκά μέτρα, συμβάλλοντας στην αποψίλωση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ακριβώς για αυτό το λόγο έχει αξία να αξιοποιηθούν και αυτές οι εκλογές για να εκφραστεί η αντίθεσή μας, με την ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο), το ψηφοδέλτιο που εκφράζει τους εργαζόμενους, το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος και στηρίζει το ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτιό της θα βρεις τους συναδέλφους που πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι οι επενδύσεις και η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθούν σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή απάτη. Γιατί ήταν και είναι προϋπόθεση η συμπίεση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού. Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Όλες οι κρατικές ρυθμίσεις και οι νόμοι διευκολύνουν τους ομίλους για να διασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά: η προώθηση του «επιτελικού κράτους», οι ιδιωτικοποιήσεις, η συρρίκνωση λειτουργιών του δημόσιου τομέα και η παράδοση τους σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι συνεχείς μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, οι συνεχής διεύρυνση των φοροαπαλλαγών για την πλουτοκρατία οι αναπτυξιακή νόμοι, που ψηφίστηκαν διαδοχικά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!Με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να καθυποτάξει τις λαϊκές αντιδράσεις, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, να χτυπήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε τιτλοφορείται «πράσινη ανάπτυξη», είτε «βιώσιμη», είτε «δίκαιη», με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης, με ή χωρίς ευρώ, με «κεϋνσιανή», «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, επεκτατική ή περιοριστική πολιτική, πάντα είχε κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο και χαμένους το λαό, τους εργαζόμενους. Οι αντιπαραθέσεις τους για το μίγμα διαχείρισης έχουν κοινή συνισταμένη το πώς δηλαδή το κράτος θα ενισχύσει το κεφάλαιο για επενδύσεις σε νέα πεδία κερδοφορίας.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Το Ο.Ε.Ε. είναι εχθρικό απέναντι στα δικά μας συμφέροντα. Ως θεσμικός σύμβουλος του αστικού κράτους, συμβάλλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών Κυβερνήσεων και ΕΕ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων:

  • Στήριξε και στηρίζει ενεργά όλες τις «μεταρρυθμίσεις» στο Δημόσιο Τομέα με την αντιδραστική “αξιολόγηση” και την στοχοθεσία που φέρνει εντατικοποίηση της εργασίας και εξατομίκευση μισθών, τα οργανογράμματα που επικύρωσαν τις μειώσεις θέσεων προσωπικού
  • Υπερασπίστηκε τις περικοπές και την μείωση μισθών (οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει 6 μισθούς -13ος 14ος μισθός, κατάργηση επιδομάτων, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, αύξηση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, θεσμοθέτηση προσωπικής διαφοράς κ.ά.).
  • Αποδέχτηκε τους «κόφτες» και τις περικοπές προϋπολογισμών Υπουργείων και Υπηρεσιών που αφορούν κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες στην Υγεία, την Παιδεία, στις υποδομές για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών (αντπλημμυρικη, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία) .
  • Συμφωνεί και επαυξάνει για παράδοση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δημοσίου-είτε απευθείας είτε μέσω ΣΔΙΤ-στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Στηρίζει την κατεδάφιση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, στην δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, στην δημιουργία των τριών πυλώνων για το ασφαλιστικό σύστημα που μετατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση και επιλογή, απαλλάσσοντας τους εργοδότες και το κράτος τους.
  • Δεν έβγαλε “άχνα” για το χτύπημα στην συλλογική δράση των εργαζόμενων και την λειτουργία των σωματείων στο περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αντιλαϊκά σχέδια! Η μη βελτίωση του συσχετισμού στο ΟΕΕ, η ενισχυμένη παρουσία των παρατάξεων ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΚΙΝΑΛ και συντεχνιακών δυνάμεων, αφήνει το πεδίο ελεύθερο ώστε να συνεχίζει το αντιλαϊκό του «έργο» ανεμπόδιστα.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Είναι απατηλές οι φωνές για τη δυνατότητα διαχείρισης του ΟΕΕ για όλους τους οικονομολόγους, «χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης επιστημονικής και επαγγελματικής έκφρασης», «για την ανάδειξη της επιστημονικής υπόστασης του Ο.Ε.Ε. προς προοδευτική κατεύθυνση». Τέτοιες απόψεις, στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους υποτάξουν σε ένα κρατικό θεσμό, όπως το ΟΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Σε ένα φορέα που συνυπάρχουν διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι ομίλων, μεγαλοεπιχειρηματίες και κρατικά στελέχη με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, ανέργους. Τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολλών, είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων εταιριών και των ομίλων.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και τις δήθεν «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ)! Συμφωνούν με όλες τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων της ΕΕ , ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Καμιά ψήφος χαμένη σε ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ). Η ΔΗΚΙΟ επιδιώκει να εκφράσει ψήφο υποστήριξης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Έχει γεμίσει τα ψηφοδέλτια της με μετόχους, διευθυντικά στελέχη δημόσιων οργανισμών, ανώτερα στελέχη ελεγκτικών εταιριών και άλλων ομίλων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΠΔΣΟ.

Καμία ψήφος χαμένη στους αναβαπτισμένους «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ» (ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τμήμα ΠΔΣΟ-ΚΙΝΑΛ). Υπερασπίστηκαν και τα τρία μνημόνια που διαδοχικά ψήφισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Συνδιοικούσαν χρόνια με τη ΔΗΚΙΟ στο ΟΕΕ, συνέβαλαν καθοριστικά στο να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις. Θέλουν το ΟΕΕ πρωταγωνιστή στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και ΕΕ.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)!

Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές και κατευθύνσεις του ΟΕΕ.

Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων

Ανέδειξε την προοπτική με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες την αξιοποίηση της τεχνολογίας, της επιστήμης, των πλουτοπαραγωγικών πηγών για μια ανάπτυξη σε όφελος των εργαζόμενων, ένα δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας .

Στις 15 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική !

ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *