ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ/ΔΠΚ-Ο ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ/ΔΠΚ-Ο

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο, οι οικονομολόγοι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και άνεργοι, πρέπει να σκεφτούμε με γνώμονα τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γιατί κι εμείς είμαστε δικό τους κομμάτι.

Τα προηγούμενα χρόνια, είτε κατά τη διάρκεια κρίσης, είτε στη φάση της «δίκαιης» ή της «βιώσιμης» ανάπτυξης, χρησιμοποιούνται τα ίδια αντιλαϊκά «όπλα»:

ο λαός πληρώνει για να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων. Μέτρα από τη φαρέτρα του ΣΕΒ και των μονοπωλίων, με τη βούλα της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Απλόχερες απαλλαγές και ενισχύσεις σε βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τη μια, αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους από την άλλη.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων είχαν την ίδια κατεύθυνση, όλα για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη ζούμε από πρώτο χέρι:

Ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων και συμπίεση των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά. Περισσότερα χαράτσια για να ασκήσουμε το επάγγελμά μας, αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος, νέες πιστοποιήσεις που σημαίνουν νέοι φραγμοί και υποβάθμιση των πτυχίων μας, φορομπηξία, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, ανταποδοτικότητα, απολύσεις, μείωση μέσου μισθού, κατάργηση ΣΣΕ, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, εντατικοποίηση της εργασίας.

Από όλες τις δράσεις και τις κατευθύνσεις του ΟΕΕ, ακόμα και στους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς του, επιβεβαιώνεται ότι είναι ένας μηχανισμός πλήρως στοιχισμένος σε αυτή τη στρατηγική. Έχει αποδείξει την απόλυτη προσήλωση του στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με πρωταγωνιστικό τον ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης του, δηλαδή τις παρατάξεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον «κολαούζο» τους, την ΠΟΦΕ-Ε. Και αυτό ισχύει στα επαγγελματικά δικαιώματα και για όλα τα κοινωνικά αγαθά, την παιδεία, την υγεία-πρόνοια, την ασφάλιση. Τα θέλουν εμπορεύματα που οι «επενδυτές» θα στήνουν «μαγαζιά» για να τα πουλάνε.

ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΕΙΡΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι, έχουμε χρέος να ψηφίσουμε με κριτήριο τη ζωή μας, το πώς θα την αλλάξουμε.

Να βάλουμε στο επίκεντρο τη συζήτηση για τον δρόμο ανάπτυξης που πραγματικά σκοπεύει να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες για το λαό. Και αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί σε μια οικονομία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό. Μια τέτοια οικονομία θα εξασφαλίζει ισόρροπη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για το λαό γιατί θα αξιοποιεί το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων σχεδιασμένα, απαλλαγμένη από το κέρδος και τα μονοπώλια που λυμαίνονται τη ζωή μας.

Να πάρουμε θέση ενάντια στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας με το ΝΑΤΟ την Ε.Ε. και την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας.

Να πάρουμε θέση ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για λογαριασμό των μονοπωλίων, που συνεχίζει πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας την ίδια στρατηγική.

Να πάρουμε θέση προβάλλοντας τα δικά μας αιτήματα, για δουλειά με δικαιώματα, σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία, αξιοπρεπή ζωή, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις κόντρα στη βαρβαρότητα των μονοπωλίων!

Παίρνουμε θέση και ψηφίζουμε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ/ΔΠΚ-Ο, τον συνδυασμό που στηρίζεται από το ΚΚΕ και συμμετέχουν οικονομολόγοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος!

Γιατί μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ/ΔΠΚ-Ο υπερασπίστηκαν με συνέπεια τα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, κατήγγειλαν μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις του ΟΕΕ, ενημέρωσαν και αποκάλυψαν. Καλεί τους οικονομολόγους να οργανωθούν και να παλέψουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, που για τους ομίλους και την κερδοφορία τους αποτελούν κόστος.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ/ΔΠΚ-Ο μπορεί να δώσει μήνυμα ενίσχυσης του οργανωμένου αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.

Στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ/ΔΠΚ-Ο

Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Λογιστής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ/ΔΠΚ-Ο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *