ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΕΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 9 ΜΑΗ

9 Μάη πραγματοποιείται το καθιερωμένο διεθνές συνέδριο για την οικονομία που οργανώνει το ΟΕΕ κάθε χρόνο. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο καταγγέλλει τη μεθόδευση του προεδρείου (ΔΗΚΙΟ-ΝΔ, ΠΔΣΟ-ΚΙΝΑΛ, ΠΟΦΕΕ) της ΚΔ του ΟΕΕ να αναγορεύσει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ σε κεντρικό ομιλητή του συνεδρίου. Αποτελεί πρόκληση και δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η επιλογή αυτή, αφήνοντας τον Αμερικάνο πρέσβη να αλωνίζει ελεύθερος και να δίνει οδηγίες προς «ναυτιλλόμενους» για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, την προώθηση των συμφερόντων των Αμερικανικών μονοπωλιακών ομίλων.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η απάντηση του πρόεδρου του ΟΕΕ (ΝΔ), σαν «his master΄s voice» και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ότι «είναι τιμή» για το ΟΕΕ να έχουν τον εκπρόσωπο των μακελάρηδων των λαών, που οργάνωσε και καθοδήγησε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Ουκρανία, φέρνοντας πραξικοπηματικά ακροδεξιούς και ναζί στην εξουσία, αιματοκυλώντας τον ουκρανικό λαό για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Τον Αμερικάνο πρέσβη, που αποκάλεσε την Ελλάδα «γεωπολιτικό μεντεσέ» για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, «στάζοντας μέλι» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Το πρόγραμμα του συνεδρίου διαμορφώθηκε για ακόμα μια φορά χωρίς απόφαση της ΚΔ, χωρίς καν να συζητηθεί σε συνεδρίασή της. Με ευθύνη του προεδρείου σχεδιάστηκε έξω από τα όργανα του ΟΕΕ, καταργώντας στην ουσία τα εκλεγμένα όργανα στη λήψη των αποφάσεων. Αυτά είναι άλλωστε τα όρια της «δημοκρατίας» τους. Δεν είχαν την ευθιξία να ενημερώσουν την ΚΔ για το σύνολο του προγράμματος, παρά μόνο όταν πλέον είχε καταληχτεί και ανακοινωθεί δημόσια.

Το ΟΕΕ για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει το ρόλο του ως σύμβουλος του αστικού κράτους, που εκ των πραγμάτων συμβαδίζει με αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των συζητήσεων και τα πάνελ του συνεδρίου αφορούν την προώθηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών για την καπιταλιστική ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι ομιλητές, πέρα από τους εκπροσώπους κομμάτων, είναι εκπρόσωποι funds, χρηματοπιστωτικών και διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Για τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, γενικά για την εργατική τάξη και το λαό μας, είναι ξένοι για τα συμφέροντα τους οι αστικοί σχεδιασμοί και οι αντιπαραθέσεις για το πώς θα υλοποιηθούν. Δεν πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την προώθηση και την εφαρμογή των αντιπαραβαλλόμενων εκδοχών αντιλαϊκής πολιτικής, των διαφορετικών προτάσεων για τον τρόπο «σφαγής» του λαού, των διαφορετικών προσεγγίσεων για το μίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ταύτιση με συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον οξυμένο διεθνή ανταγωνισμό δεν έχει να δώσει καμιά απάντηση στις αγωνίες τους, στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους. Πολύ περισσότερο αποτελεί απαράδεκτη προσβολή στις 9 Μάη, τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, να δίνεται βήμα στους εκπροσώπους των μακελάρηδων των λαών να προπαγανδίζουν τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Είναι φανερό ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μοιράζονται κοινές αξίες και σχεδιασμούς, έχοντας τον Αμερικάνο πρέσβη για καθοδηγητή τους. Κινούνται στον «αστερισμό» του κεφαλαίου για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης, δίνοντας εξετάσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους, στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ.

Καλούμε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους να καταδικάσουν τις ενέργειες της πλειοψηφίας της ΚΔ. Να προτάξουν μπροστά τις λαϊκές ανάγκες, που συνθλίβονται από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των παρατάξεων τους στη ΚΔ του ΟΕΕ, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι κινούνται στον ίδιο δρόμο του κεφαλαίου, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι έχουν κάθε λόγο να τους αποδυναμώσουν στις επικείμενες εκλογικές μάχες, ενισχύοντας το ρεύμα της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης, το ρεύμα της λαϊκής αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *